GOTT TIPS TILL ALLA BILÄGARE

Tips! Här kan ni köpa fälgar från 16 tum till 22 tum och däck till billigare priser Vi har sedan 2009 jobbat med ABS Wheels och kan därför rekommendera deras sida. Hoppas att du finner bloggen rolig och kul. Vill du kontakta oss så kan du göra det på jaramasverige@gmail.com

tisdag 5 mars 2013

Ferrari F150 vs. Lamborghini Veneno vs. McLaren P1

Giganternas kamp i Geneve står mellan de italienska mästarna Ferrari, Lamborghini och McLaren. Alla tre kommer till Geneve med nytt material att presentera. Sedan har vi vårt svenska rivjärn på plats också naturligtvis...

Lamborghini Veneno är baserad på "vanliga" Aventador men har modifierats starkt både vad gäller aerodynamik och annan teknik. Med 50 extra hästar under huven är man nu uppe i 750hk och detta till det facila priset av cirka 25 miljoner kronor (2,6 miljoner pund). Endast tre exemplar ska tillverkas.

Ferrari F150 (eller vad den ska heta när den premiärvisas idag 5:e Mars) är efterträdaren till Ferraris värstingserie och följer i de genetiska spåren av F40, F50 och Enzo. Här tar man i ännu lite mer och uppgifter på mellan 800 och 1000 hästar har cirkulerat. En maffig V12 motor får hjälp(?) av två elmotorer för att uppnå dessa siffror. Något mer "storskalig" upplaga på 400-500 bilar är att räkna med och jämfört med den väldigt dyra och exklusiva Lamborghini Veneno kommer man här undan med endast cirka 10 miljoner kronor.

Ferraris nya supersportbil visas idag i Geneve.

McLaren P1 ska tillverkas i 375 exemplar och priset sägs vara under 10 miljoner kronors strecket. Billigast i sammanhanget alltså. Även McLaren har utvecklat ett hybridsystem där V8:an stöds av elmotorer som tillsammans levererar hela 916hk. Baserat på tidigare erfarenheter så är McLaren en dedikerad supersportbilstillverkare och vet hur man med modern teknik kan pressa det mesta ur motorer och chassin. En spelare att räkna med på banan alltså. 

Svenska Koenigsegg firar sin hundrade tillverkade bil på mässan med en special edition av Agera S kallad 100 kort och gott. Speciellt för modellen är detaljer i guld och vi misstänker att detta inte hjälper prisbilden i rätt riktning. Med sina 1030hk är man också herre på täppan (i denna grupp) i hästkraftskriget. Noll till hundra på under 3 sekunder är absolut världsklass och gör oss svenskar stolta! Sverige - Italien : 1-0.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar