GOTT TIPS TILL ALLA BILÄGARE

Tips! Här kan ni köpa fälgar från 16 tum till 22 tum och däck till billigare priser Vi har sedan 2009 jobbat med ABS Wheels och kan därför rekommendera deras sida. Hoppas att du finner bloggen rolig och kul. Vill du kontakta oss så kan du göra det på jaramasverige@gmail.com

onsdag 28 november 2012

Bilspot: Citroën GSA Special -82

Dagens bilspot är ganska diskret, men ändå anar man att detta är något speciellt. Denna välbevarade Citroën GSA Special fann jag en dag mitt i höstrusket i november. Med sin moss-gröna lack smälte den väl in bland roströda höstblad som fallit till marken. Känslan var minst sagt naturnära, men ändå mitt i stan.

GSA tillverkades 1979-1986 och då som efterträdare till GS som kom redan 1970. Modellen GS innehöll flera moderniteter då den kom. Bland annat, och som synes på bilderna, så var det fråga om en oerhört strömlinjeformad bil - en av de absolut mest"hala" bilarna från sin tid faktiskt. GSA som var en uppgradering av GS fick ta modellen in i 80-talet och det kunde endast göras iförd svarta plastbumpers. Man bytte delar av instrumenteringen och tog bort lite krom i grillen och satte dit en svart plastdito. I övrigt var mycket sig likt. Och varför ändra på ett vinnande koncept. GS och GSA var en det franska märkets mest populära modeller för tiden.

Vi noterar ett par detaljer i form av heltäckande hjulsidor och hastighetsmätare modell badrumsvåg (syns inte på bilden, men googla och häpna). Bilen på bilden är från 1982 och alltså en för året nybliven veteran.

Grönt är skönt - Citroën GSA Special (Foto: M. Forsell)
 
Aerodynamisk och funktionell - Citroën GSA Special (Foto: M. Forsell)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar